Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home / Nieuws VWI

Nieuws VWI

Nieuwsberichten op deze website.
Ouderen vaakst slachtoffer van woningbrand

Ouderen vaakst slachtoffer van woningbrand

Op 12 september 2018 publiceerde IFV de trendanalyse 10 jaar fatale woningbranden onderzocht. De afgelopen 10 jaar kwamen in ons land 311 mensen om bij 287 woningbranden. Steeds meer ouderen en steeds meer beperkte of niet zelfredzame personen zijn slachtoffer van een brand. Roken, waardoor een stoel, bank of matras vlam vat, is de belangrijkste brandoorzaak.

Ouderen vaakst slachtoffer van woningbrand - Lees verder...

Impact brand enorm, bewoners kunnen nog niet naar huis na brand

Impact brand enorm, bewoners kunnen nog niet naar huis na brand

Op 30 juli 2018 zorgt een brand in een woning van Woon- en zorgcentrum 't Heycop in Breukelen voor elf gewonden. 100 aanleunwoningen moesten ontruimd worden. Veel bewoners kunnen ruim een week later nog steeds niet naar huis.

Impact brand enorm, bewoners kunnen nog niet naar huis na brand - Lees verder...

Scotland verplicht sprinklers in alle Social Housing

Scotland verplicht sprinklers in alle Social Housing

Het Scottish parlement heeft op 20 juni 2018 aangekondigd dat alle nieuwe sociale woningbouw in Schotland voorzien moeten worden metsprinklers. Het wetsvoorstel is ingebracht door David Stewart, Member of the Scottish Parliament. In Schotland moeste alle care homes al voorzien worden van sprinklers. De wet gaat nu ook de verplichting instellen voor bestaande ‘care homes’ en ‘houses of multiple occupation’

Scotland verplicht sprinklers in alle Social Housing - Lees verder...

Woningbranden eisen 28 doden in 2017

In 2017 eisten 27 woningbranden 28 dodelijke slachtoffers. Een daling ten opzichte van 2016 toen 32 fatale woningbranden plaatsvonden met 37 slachtoffers. Roken is de belangrijkste brandoorzaak. Twee derde van de slachtoffers is 61 jaar of ouder, en een derde hiervan is zelfs ouder dan 80 jaar. De vandaag gepresenteerde cijfers zijn in lijn met die van voorgaande jaren.

Woningbranden eisen 28 doden in 2017 - Lees verder...

Informatiemiddag woningsprinklers 20 november 2017 groot succes

Informatiemiddag woningsprinklers 20 november 2017 groot succes

Op 20 november organiseert de VWI met de Veiligheidsregio Groningen een informatiebijeenkomst over woningsprinklers. Deze middag was een groot succes door de grote opkomst, interactie en de gemaakte afspraken.

Informatiemiddag woningsprinklers 20 november 2017 groot succes - Lees verder...

Document acties