Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home / Nieuws VWI

Nieuws VWI

Nieuwsberichten op deze website.
Scotland verplicht sprinklers in alle Social Housing

Scotland verplicht sprinklers in alle Social Housing

Het Scottish parlement heeft op 20 juni 2018 aangekondigd dat alle nieuwe sociale woningbouw in Schotland voorzien moeten worden metsprinklers. Het wetsvoorstel is ingebracht door David Stewart, Member of the Scottish Parliament. In Schotland moeste alle care homes al voorzien worden van sprinklers. De wet gaat nu ook de verplichting instellen voor bestaande ‘care homes’ en ‘houses of multiple occupation’

Scotland verplicht sprinklers in alle Social Housing - Lees verder...

Woningbranden eisen 28 doden in 2017

In 2017 eisten 27 woningbranden 28 dodelijke slachtoffers. Een daling ten opzichte van 2016 toen 32 fatale woningbranden plaatsvonden met 37 slachtoffers. Roken is de belangrijkste brandoorzaak. Twee derde van de slachtoffers is 61 jaar of ouder, en een derde hiervan is zelfs ouder dan 80 jaar. De vandaag gepresenteerde cijfers zijn in lijn met die van voorgaande jaren.

Woningbranden eisen 28 doden in 2017 - Lees verder...

Informatiemiddag woningsprinklers 20 november 2017 groot succes

Informatiemiddag woningsprinklers 20 november 2017 groot succes

Op 20 november organiseert de VWI met de Veiligheidsregio Groningen een informatiebijeenkomst over woningsprinklers. Deze middag was een groot succes door de grote opkomst, interactie en de gemaakte afspraken.

Informatiemiddag woningsprinklers 20 november 2017 groot succes - Lees verder...

Eerste certificaat voor woningsprinklerinstallateur uitgereikt

Eerste certificaat voor woningsprinklerinstallateur uitgereikt

Tijdens de VEBON-NOVB informatiemiddag over woningsprinklers van 11 september reikte Harrit Broos van certificatie-instelling CIBV, het eerste certificaat voor het installeren van woningsprinklerinstallaties volgens het CCV-certificatieschema, uit aan Michiel Huisman van Huisman Sprinklertechniek, sponsor van de VWI.

Eerste certificaat voor woningsprinklerinstallateur uitgereikt - Lees verder...

Informatiemiddag woningsprinklers 11 september 2017

Informatiemiddag woningsprinklers 11 september 2017

Op 11 september organiseert de sectie VWI van VEBON-NOVB een informatiebijeenkomst over woningsprinklers. Deze middag is dé gelegenheid om alles te weten te komen over woningsprinklers. Deelname en parkeren is geheel kosteloos.

Informatiemiddag woningsprinklers 11 september 2017 - Lees verder...

Aantal grote wietbranden blijft onverminderd hoog

Het verbond van verzekeraars meldt dat Hennepkwekerijen onverminderd blijven zorgen voor flinke (brand)schade. Bijna één op de vijftig grote branden, schrikbarend vaak in woonhuizen, heeft als oorzaak hennepteelt. De schade van deze wietbranden is fors en hoger dan bij ‘normale’ branden, omdat een brand in een wietpand relatief vaak overslaat naar naastgelegen huizen.

Aantal grote wietbranden blijft onverminderd hoog - Lees verder...

Document acties