Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home / Nieuws VWI / Eerste certificaat voor woningsprinklerinstallateur uitgereikt

Eerste certificaat voor woningsprinklerinstallateur uitgereikt

Tijdens de VEBON-NOVB informatiemiddag over woningsprinklers van 11 september reikte Harrit Broos van certificatie-instelling CIBV, het eerste certificaat voor het installeren van woningsprinklerinstallaties volgens het CCV-certificatieschema, uit aan Michiel Huisman van Huisman Sprinklertechniek, sponsor van de VWI.


Het CCV ontwikkelde het certificatieschema woningsprinklerinstallaties in samenwerking met stakeholders zoals de brandweer en installateurs. CIBV kon als eerste certificatie-instelling een licentieovereenkomst met het CCV sluiten om het certificatieschema te mogen gebruiken. Huisman installatietechniek heeft als eerste bedrijf aangetoond woningsprinklerinstallaties te kunnen aanleggen die voldoen aan alle eisen volgens het CCV-certificatieschema en de normen die van toepassing zijn.

Aantal slachtoffers neemt toe
Ondanks alle regels is de verwachting dat zonder aangepast beleid het aantal (dodelijke) slachtoffers als gevolg van woningbranden toe zal nemen. Om mensen een grotere overlevingskans te geven om uit een brandende woning of woongebouw te komen zijn woningsprinklerinstallaties een reële optie. Het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van een woningsprinklerinstallatie vergen echter een gespecialiseerde vakbekwaamheid.

Controle
De certificatie-instelling CIBV controleert of de aangesloten sprinklerinstallatiebedrijven ook daadwerkelijk de benodigde kwaliteit leveren. CIBV maakt hierbij gebruik van het certificatieschema Woningsprinklerinstallaties, ontwikkeld door het CCV als onafhankelijk schemabeheerder.

Voor meer informatie gaat u naar de website van het CCV.
Alle informatie over woningsprinklers vindt u op brandveiligwonen.org

Document acties