Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home / Nieuws VWI / Informatiemiddag woningsprinklers 20 november 2017 groot succes

Informatiemiddag woningsprinklers 20 november 2017 groot succes

Op 20 november organiseert de VWI met de Veiligheidsregio Groningen een informatiebijeenkomst over woningsprinklers. Deze middag was een groot succes door de grote opkomst, interactie en de gemaakte afspraken.

Slachtoffers van brand vallen hoofdzakelijk in onze woonomgeving. Woningsprinklerinstallaties zorgen voor zeker 82 % minder dodelijke slachtoffers, 60% minder gewonden en 45% minder schade!

Op de informatiemiddag informeerden de sprekers de deelnemers over de ontwikkelingen in Nederland. Ze stonden stil bij de problematiek van woningbranden, met daarbij de oplossing woningsprinklers en gingen in op de marktontwikkeling en kansen voor installateurs. Daarbij was aandacht voor de kwaliteitsaspecten, zoals normen, certificatie en opleidingen. Ook de rol van de verschillende spelers, zoals adviseurs en projectontwikkelaars kwam aan de orde, want hoe pak je een project nu aan? We keken naar de verschillen met de reguliere sprinklerinstallatie. En wat we kunnen leren van de buitenlandse markt, waar woningsprinklerinstallaties soms verplicht zijn.

Download de handouts >>>>  

Document acties