Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home / Woningsprinklers / Verenigde Woningsprinkler Installateurs (VWI)

Verenigde Woningsprinkler Installateurs (VWI)

VWI vertegenwoordigt de belangen van de woningsprinklermarkt,

De VWI is een werkgroep binnen de VEBON-NOVB,  in 2010 opgericht door de Nederlandse Organisatie voor Brandveiligheid. De techniek van woningsprinklerinstallaties is qua opbouw en resultaat dusdanig afwijkend van de reguliere sprinklersystemen dat dit een aparte positionering rechtvaardigt.

De leden van de werkgroep vertegenwoordigen een grote groep belanghebbenden bestaande uit verzekeraars brandweer, waterleidingsbedrijf tot (sprinkler)installateur en adviseur. De VWI is in Nederland dé kennisdrager van woningsprinklerinstallaties.

Op een sprinklerinstallatie moet je kunnen vertrouwen. De VWI opereert nu als werkgroep en werkte onder andere mee aan de het CCV-certificatieschema. De betrouwbaarheid van een sprinklerinstallatie afhankelijk van de werkwijze van het installatiebedrijf. Het CCV ontwikkelde, in opdracht van de Commissie van Belanghebbenden Brand, het certificatieschema woningsprinklerinstallaties. Daarmee kan de woningsprinklerinstallateur aantonen kwaliteit te leveren. Afnemers kunnen erop vertrouwen dat woningsprinklerinstallaties voorzien van het certificatiemerk voldoen aan de gestelde eisen. Vooral installateurs die in woningen het sanitair en de verwarming plaatsen, zullen in toenemende mate beschikken over de benodigde expertise voor het aanleggen van woningsprinklerinstallatie.

Document acties